Składniki: wywar z kości 1,5 litra kiszona kapusta 60 dag cebula 1 sztuka wędzony boczek 5 dag smalec 3 dag mąka pszenna 3 dag liść laurowy sól do smaku pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę należy dobrze odcisnąć z soku i pokroić na drobno, przełożyć do garnka, dodać około 1 szklankę wody i zagotować. Gdy…
Tag: z kości
Zupa Grzybowa
Czysta zupa grzybowa Ilony
by albertos • • 0 Comments
Krupnik
Krupnik z kaszą jęczmienną
by albertos • • 0 Comments
Zupa Grzybowa
Zupa grzybowa czysta Ilony
by albertos • • 0 Comments
Żurek
Świąteczny żurek Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki:
- • kości 1/2 kg
• włoszczyzna 1 pęczek
• żur 1/2 litra
• woda 1,5 litra
• cebula 2 sztuki
• kiełbasa 20 dag
• jajka 5 sztuk
• śmietana 100 ml
• czosnek 2 ząbki
• chrzan 1 łyżka
• smalec 1 łyżka
• sól