Składniki: 50 dag kości porcja włoszczyzny 40 dag słodkiej kapusty 1 cebula 1 łyżka margaryny 1 łyżeczka mąki sól cukier Sposób wykonania: Z kości i włoszczyzny ugotować wywar. W między czasie kapustę poszatkować cebulę pokroić a plasterki, wówczas zalać je niewielką ilością wody i ugotować. Wywar odcedzić po czym zalać nim miękką kapustę. Doprawić do…
Tag: z kości
Zupy
Barszcz białostocki
by Dana • • 1 Comment
Składniki: • 4 – 5 jabłek • 4 – 5 czerwonych buraków • 1,5 litra wywaru z kości i włoszczyzny • 1 łyżka margaryny • łyżka mąki • listek laurowy • filiżanka śmietany • kieliszek czerwonego wina • 1 – 2 goździki • sól • cukier Sposób przyrządzenia: Umyte i obrane buraki i jabłka zetrzeć…