Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z wołowiny z kawałkami kaczki

Składniki:

  • 0,5 kg wołowiny
  • 100 g golonki
  • 1 kg kaczki
  • 2 l wody
  • pęczek zieleniny: natka pietruszki, por, nać selera
  • 6 łyżek masła
  • 2 żółtka
  • ½ szkl. śmietanki
  • ½ szkl. kaszy perłowej
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Wołowinę i golonkę zalać wodą i zagotować 3 razy potem odszumować i dodać kaczkę oraz zieleninę.
    Doprawić do smaku solą i gotować do miękkości mięsa, wówczas bulion przecedzić a mięso oddzielić od skóry i kości i zmiksować razem z masłem.
    W między czasie ugotować kasze po czym również ją zmiksować i wymieszać z drobiowym puree.
    Następnie dodać 2 żółtka i śmietanę rozprowadzona bulionem.
    Dokładnie wymieszać, podgrzać ale już nie gotować.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Ewa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *