Zupa z kapustą pekińską i łososiem
Zupa z kapustą pekińską i łososiem 4.77 out of 5 based on 227 voters.
Składniki:
- 30 dag łososia
- 15 dag kapusty pekińskiej
- 10 dag pieczarek
- 10 dag kiełków soi
- 8 dag marchwi
- 5 dag pora
- ¾ l wywaru rybnego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sos sojowy
- sól
- pieprz
-
Wywar doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić do niego obrane warzyw pokrojone w paski oraz kiełki.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
W między czasie łososia oczyścić i pokroić na małe kawałki, które również wrzucić do wywaru, gotować kolejne 3 minuty.
Po tym czasie zestawić z ognia, dodać sos sojowy oraz sól i pieprz do smaku.
Ostawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapuśniak
- Opublikowano: czwartek, 16, wrzesień 2010 12:01
- Natasza Mokrzycka
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa