Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kapustą pekińską i łososiem

Składniki:

  • 30 dag łososia
  • 15 dag kapusty pekińskiej
  • 10 dag pieczarek
  • 10 dag kiełków soi
  • 8 dag marchwi
  • 5 dag pora
  • ¾ l wywaru rybnego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wywar doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić do niego obrane warzyw pokrojone w paski oraz kiełki.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
    W między czasie łososia oczyścić i pokroić na małe kawałki, które również wrzucić do wywaru, gotować kolejne 3 minuty.
    Po tym czasie zestawić z ognia, dodać sos sojowy oraz sól i pieprz do smaku.
    Ostawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *