• 30dag.boczniaków
  • 20dag. wędzonego boczku
  • 20dag.grochu
  • sól
  • 1 litr wody
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki majeranku
  • 3 łyżki masła
  • pieprz

Przygotowanie:

Do gotującej się wody dodajemy kostkę rosołową .Następnie dodajemy namoczony i opłukany groch. Gotujemy godzinę na małym ogniu. Cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę z czosnkiem i dodajemy pokrojony w kostkę boczek i oczyszczone i wypłukane boczniaki. Smażymy kilka minut. Groch miksujemy w rosole, a potem przecieramy przez sitko. Dodajemy boczniaki z cebulą, boczkiem i czosnkiem. Przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Gotujemy 20 minut i podajemy.

 

   „Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez barara"


Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi