Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z boczniakami

Zupa z boczniakami

Składniki: 30dag.boczniaków 20dag. wędzonego boczku 20dag.grochu sól 1 litr wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki majeranku 3 łyżki masła pieprz Przygotowanie: Do gotującej się wody dodajemy kostkę rosołową .Następnie dodajemy namoczony i opłukany groch. Gotujemy godzinę na małym ogniu. Cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę z czosnkiem…

Boczniaki w panierce

Składniki: 400 g boczniaków 5 łyżek oleju 2 łyżka masła 2 jajka 2 łyżki maki 3 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki oczyścić po czym oprószyć solą ora pieprzem. Następnie obtoczyć je w mace, potem w roztrzepanych jajkach a na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju około 5 minut z każdej…

Spaghetti z boczniakami

Składniki: 450 g spaghetti sól 250 g boczniaków 1 gałązka rozmarynu pieprz 80 g masła 75 g parmezanu 2 łyżki oleju rzepakowa ego Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Po odcedzeniu gdy jest jeszcze gorący dodać do niego pokrojone boczniaki, masło, 2 łyżki wody po makaronie posiekany rozmaryn. Całość delikatnie przemieszać  i doprawić…

Boczniaki smażone

Składniki: 800 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie oczyścić, duże można pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć blaszkami do dołu i odstawić do osuszenia. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać boczniaki. Trzymać na małym ogniu, do lekkiego zarumienienia się. Przed podaniem oprószyć solą…

Paprykarz śmietanowy z grzybów

Składniki: 600 g boczników 200 ml kwaśnej śmietany 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki oleju słonecznikowego sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ja na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia i wymieszać z czerwoną papryką w proszku. Następnie grzyby pokroić na duże kawałki…