Zupa jarzynowa z grzankami czosnkowymi
Zupa jarzynowa z grzankami czosnkowymi4.61 out of 5 based on 18 voters.
Składniki:
- 2 ziemniaki
- 1 por
- 2 marchewki
- 1 ząbek czosnku
- rozmaryn do smaku
- 1 litr bulionu drobiowego
- sól, pieprz
- Grzanki:
- 6 plastrów bułki wrocławskiej
- 1 ząbek czosnku
- 10m dkg tartego żółtego sera
Sposób przyrządzenia:
Warzywa obrać, białą część pora pokroić w plastry, marchewkę i ziemniaki w kostkę, czosnek rozgnieść. Tak przygotowane warzywa zalać w rondlu bulionem, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli 20 minut, przyprawić. W międzyczasie przygotować grzanki. Obrany czosnek rozgnieść w prasce, posmarować nim kromki bułki, posypać serem i zapiec w piekarniku. Gotową zupę posypać rozmarynem i podawać z dodatkiem przygotowanych grzanek.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: wtorek, 29, marzec 2011 09:18
- Izabella Flaga
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa