Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa4.05 out of 5 based on 451 voters.
Składniki:
-
• 50dkg mięso mieszane
• 3 świeże papryki
• 1 duża marchew pokrojona w plastry
• 1 cebula
• smalec (łyżka)
• papryka, sól, pieprz
• 3-4 duże pomidory
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na smalcu. Dodać przyprawy, po kilku minutach smażenia dodać pokrojone w koskę mięso i świeże pokrojone kostkę papryki, marchew (5 min mieszając). Zalać około 1 litrem wywaru mięsnego, gotować około godziny.
Dodać pomidory pokrojone w kostkę i chwilę poddusić.
- Szczegóły
- Kategoria: Jednogarnkowe
- Opublikowano: niedziela, 06, luty 2005 13:11
- Romek