Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybionka

 

Składniki:

  • 4 dag suszonych grzybów
  • 1 marchewka
  • 1-2 listki laurowe
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3-4 ziarenka pieprzu
  • sól
  • 1 łyżka mąki
  • 4 łyżki śmietany

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia, uzupełnić płyn do 6 szklanek, dodać przyprawy oraz startą marchewkę.
    Trzymać na małym ogniu do miękkość składników, wówczas dodać śmietanę wymieszaną z mąką.
    Pozostawić na ogniu cały czas mieszając do zgęstnienia( nie dopuszczać do zagotowania).

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Znak Makłowicza” przez Marcina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *