Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekana z grochu i grzybów

Składniki:

  • 40 dag grochu
  • 1 cebula
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 5 dag suszonych grzybów
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki śmietany
  • 30 dag ziemniaki
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • 1 łyżka oleju
  • tłuszcz

Sposób wykonania:

  1. Groch oraz grzyby zalać wodą w oddzielnych naczyniach i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować w wodach w których się moczyły.
    W między czasie boczek oraz cebule pokroić w kosteczkę i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu,.
    Następnie odcedzony groch zemleć 3 razy w maszynce grzyby pokroić paseczki, dodać razem z wywarem grzybowym do cebuli i boczku.
    Dodać jeszcze śmietanę z przyprawami, jajka oraz bulkę tartą.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem ,posypać bułką tartą i wyłożyć plasterkami ziemniaków, po czym wyłożyć naszą masę.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 40-60 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Oskara

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *