Zupa chlebowa z piwem
Zupa chlebowa z piwem4.38 out of 5 based on 125 voters.
Składniki:
- 50 dag chleba
- 1 l jasnego piwa
- ½ l wody
- 10 dag łuskanych orzechów laskowych
- 10 dag masła
- 1-2 łyżki miodu
- szczypta soli
Sposób wykonania:
-
Chleb obrany ze skórki pokroić w kostkę, po czym zalać go piwem i wodą, doprowadzić do zagotowania.
Trzymać na ogniu około 15 minut po czym całość zmiksować.
Następnie posiekane orzechy utrzeć z masłem oraz łyżką miodu.
Ustawić rondelek nad gotującą się wodą i cały czas ubijając wlewać piwo.
Doprawić do smaku solą.Podawać z kromką chleba.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: czwartek, 11, luty 2010 07:55
- Ula Matusiak
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa