Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki zapiekane z pieczarkami.

Skład:

  • podgotowane ziemniaki
  • podsmażone pieczarki
  • cebula z czosnkiem
  • por
  • ostra papryka (suszona jak nie ma świeżych chili, ewentualnie – pieprz cayenne)
  • ser żółty
  • jajko ugotowane na twardo ( wedle uznania)

Sposób przyrządzenia:
Posmarować formę tłuszczem. Układać warstwami przy czym ziemniaki (pokrojone w plasterki) powinny znaleźć się na dnie i na wierzchu. Jest to ogólnie "przegląd lodówki", można dodać co się żywnie podoba, ale taki skład podoba mi się najbardziej. W środku polewam ketchupem, skrapiam sosem serowym. Piec około 20 min w 180 – 200 stopniach.

2 comments for “Ziemniaki zapiekane z pieczarkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *