Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki nadziewane parmezanem Ewy

Składniki:

  • 8 ziemniaków
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 5 dag parmezanu
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 1 godz.
    Następnie gotowe ziemianki wyjąć, przekroić na pół i wydrążyć trochę miąższu, który wymieszać z parmezanem starym na tarce o drobnych oczkach.
    Dodać śmietanę, masło oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem i całość utrzeć na jednolita masę.
    Powstałą masą napełnić powłoki ziemniaków, które ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić ponownie do piekarnika rozgrzanego do200 stopni i zapiekać ok. 15 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *