Składniki:
- 300 g makaronu
- 6 łyżek masła
- 1 ½ szkl. parmezanu
- 3 łyżki sosu z pieczeni
Składniki: 3 jajka 3 łyżki startego parmezanu 6 szkl bulionu Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepać, aby się spieniły. Wówczas dodać starty ser i całość dokładnie wymieszać. Natomiast bulion doprowadzić do wrzenia po czym wlać do niego jajka z serem. Mieszać delikatnie trzymając na małym ogniu, aż jajka się zetną.
Składniki: 300 g zagęszczonego mleka ½ łyżeczki soli łyżka mąki kukurydzianej ¼ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ szkl białego wina 3 ziemniaki 1 szkl startego sera szwajcarskiego 2 łyżki startego parmezanu cebula 10 dag szynki konserwowej łyżeczka oregano Sposób wykonania: Do rondelka wlać mleko, dodać mąkę kukurydzianą, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Gotować…