Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielone klopsiki

Składniki:

  • 50 dkg chudego mięsa wieprzowego
  • 25 dkg gotowanego mięsa z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 czerstwa bułka
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki oliwy do smażenia
  • 2 średnie cebule
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Oba rodzaje mięsa razem z obraną cebulą zemleć w maszynce.
    Następnie  wbić jajka i dodać posiekaną zieleninę oraz namoczoną bułkę.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować klopsiki, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *