Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: klopsy

Mielone pulpety Weroniki

Sycące, smaczne, kolorowe potrawy z wieprzowiny.  Mielone pulpety Weroniki. Lista zakupów: mięso z łopatki, mleko, jajko, cebula i czosnek. 
 

Składniki:

  • 450 g mięsa z łopatki
  • 1 jajko
  • 1 bułka  
  • 1 szkl mleka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy 
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Mięsne klopsy z warzywami

Składniki: 24 gotowe klopsiki mięsne puszka białej fasoli wołowa kostka rosołowa łyżka suszonej cebuli łyżeczka bazylii liść laurowy 4 szkl wody 1 szkl ditali puszka pomidorów 300 g mrożonej mieszanki warzywnej łyżeczka cukru stary parmezan Sposób wykonania: Do dużego garnka wrzucić klopsy. Dodać do nich fasolę, cebulę, bazylię oraz liść laurowy. Zalać całość bulionem oraz…

Klopsy koperkowe z makaronem

Składniki: 1 szkl kwaśnej śmietany 1 szkl wody 3 łyżki mąki łyżeczka rosołu wołowego w proszku ½ łyżeczki suszonego koperku 24 gotowe klopsy mięsne 250 g ugotowanego makaronu jajecznego Sposób wykonania: Do rondelka wlać śmietanę oraz wodę, dodać mąkę, rosół oraz posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, aż…