Składniki:
- 450 g mięsa z łopatki
- 1 jajko
- 1 bułka
- 1 szkl mleka
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Składniki:
Składniki: 24 gotowe klopsiki mięsne puszka białej fasoli wołowa kostka rosołowa łyżka suszonej cebuli łyżeczka bazylii liść laurowy 4 szkl wody 1 szkl ditali puszka pomidorów 300 g mrożonej mieszanki warzywnej łyżeczka cukru stary parmezan Sposób wykonania: Do dużego garnka wrzucić klopsy. Dodać do nich fasolę, cebulę, bazylię oraz liść laurowy. Zalać całość bulionem oraz…
Składniki: 1 szkl kwaśnej śmietany 1 szkl wody 3 łyżki mąki łyżeczka rosołu wołowego w proszku ½ łyżeczki suszonego koperku 24 gotowe klopsy mięsne 250 g ugotowanego makaronu jajecznego Sposób wykonania: Do rondelka wlać śmietanę oraz wodę, dodać mąkę, rosół oraz posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, aż…