Zapiekany bakłażan z serem
Zapiekany bakłażan z serem4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- bakłażan 1 sztuka
- oliwa 80 dag
- czosnek 2 ząbki
- ser pleśniowy 15 dag
- natka pietruszki 1 pęczek
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Oliwę należy wymieszać dokładnie z roztartym czosnkiem i natką.
Bakłażana po umyciu należy przekroić wzdłuż na plastry grubości 1/2 cm.
Posmarować je z obu stron oliwą. Smażyć na patelni lub grillu z obu
stron. Ser należy pokroić w plasterki o grubości około 1 cm i zawinąć w
bakłażanie. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Posypać pieprzem i natką pietruszki.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Bakłażany
- Opublikowano: wtorek, 10, listopad 2009 08:06
- albertos
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak