Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z bakłażanami

Bakłażany gotowane

Składniki: 1 kg bakłażanów sok z cytryny sól, pieprz, cukier do smaku 1 ½ łyżki masła 3 łyżki tartej bułki  Sposób przyrządzenia: Bakłażany umyć, obrać i pokroić w plastry, zalać osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotować do miękkości. Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni. Masło stopić. Ugotowane bakłażany osączyć z wywaru na sicie, wyłożyć na…

Nitki z bakłażanem i chili

Składniki: 300 g makaronu nitki 1 bakłażan 3 pomidory 2 papryczki chili 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól pieprz 6 łyżek oliwy Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekany czosnek o paprykę pokrojoną w kostkę przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać obranego i pokrojonego bakłażana. Całość wymieszać i trzymać…

Zapiekany bakłażan z serem

Składniki: bakłażan 1 sztuka oliwa 80 dag czosnek 2 ząbki ser pleśniowy 15 dag natka pietruszki 1 pęczek pieprz Sposób przyrządzenia: Oliwę należy wymieszać dokładnie z roztartym czosnkiem i natką. Bakłażana po umyciu należy przekroić wzdłuż na plastry grubości 1/2 cm. Posmarować je z obu stron oliwą. Smażyć na patelni lub grillu z obu stron.…

Bakłażany po katańsku

Składniki: 4 bakłażany 3 pomidory 2 ząbki czosnku łyżka bułki tartej 3 łyżki natki pietruszki oliwa z oliwek sol pieprz Przygotowanie; Bakłażany pokroić wzdłuż na niezbyt grube plastry, posolić i odstawić na pół godziny. Potem odsączyć i wysuszyć. Rozgrzać oliwie i przesmażyć bakłażany do zrumienienia się, po czym odsączyć z nadmiaru tłuszczu i ułożyć w…

Bakłażany zapiekane z mielonym mięsem

Składniki: ½ kg mielonego mięsa 1 kg bakłażanów 1 szklanka rozpuszczonego masła 1 pokrojona w kostkę cebula 1 szklanka soku pomidorowego 30 dkg drobno pokruszonego sera Feta ½ litra sosu beszamel 4 szklanki mleka ½ szklanki żółtego tartego sera posiekana natka pietruszki mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Sposób przyrządzania: Pół szklanki masła rozgrzać na patelni,…