Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany bakłażan z serem

Składniki:

  • bakłażan 1 sztuka
  • oliwa 80 dag
  • czosnek 2 ząbki
  • ser pleśniowy 15 dag
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Oliwę należy wymieszać dokładnie z roztartym czosnkiem i natką.
    Bakłażana po umyciu należy przekroić wzdłuż na plastry grubości 1/2 cm.
    Posmarować je z obu stron oliwą. Smażyć na patelni lub grillu z obu
    stron. Ser należy pokroić w plasterki o grubości około 1 cm i zawinąć w
    bakłażanie. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
    Posypać pieprzem i natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *