Winegret Justyny
Winegret Justyny 4.65 out of 5 based on 241 voters.
Składniki:
- 3 łyżki czerwonego octu balsamicznego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka miodu
- pieprz
- 150 ml oliwy z oliwek
-
Ocet wlać do słoika, dodać jeszcze miód, sól oraz pieprz.
Słoik szczelnie zakręcić i całość potrząsać do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Następnie dodać jeszcze oliwę, ponownie zakręcić i wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Winegret
- Opublikowano: wtorek, 22, czerwiec 2010 08:20
- Justyna Drąg
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny