Wigilijna zupa rybna
Wigilijna zupa rybna4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Umytą rybę podzielić na porcje, przyprawić, oprószyć mąką ziemniaczaną, zanurzyć w lekko zmiksowanym białku. Do bulionu rybnego dodać imbir i przyprawy, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień powoli gotować. Do rondla z wrzącym bulionem dodać porcje ryby, powoli gotować aż ryba wypłynie, dodać natkę pietruszki, skorygować smak przyprawami i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa rybna
- Opublikowano: poniedziałek, 06, grudzień 2010 09:18
- Justyna Czernek
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa