Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywna pasta

Składniki:

  • 2-3 cebule
  • 1 puszka pomidorów
  • 50 dag ugotowanych ziemniaków
  • 50 dag wędlin
  • 3-4 kiszone ogórki
  • ½ szkl. gęstej śmietany
  • oliwa
  • garść posiekanej zieleniny

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać rozgniecione pomidory razem z zalewą, trzymać na małym ogniu ok. 5 minut.
    W między czasie wędliny pokroić w kostkę i wrzucić je do pomidorów.
    Całość wymieszać i nadal dusić kolejne 15 minut.
    W między czasie ziemniaki oraz ogórki pokroić w kostkę, wówczas wrzucić je do sosu.
    Doprawić do smaku a na koniec połączyć ze śmietaną.
    Przed podaniem posypać obficie posiekaną zieleniną.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Justyna J

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *