Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka glazurowana

 

Składniki:

  • 5 kg wędzonej szynki z udźca
  • goździki

     

    Glazura:

  • ¾ szkl. brązowego cukru
  • 2 łyżki musztardy
  • 1/3 szkl. marmolady imbirowej

 

 

Sposób wykonania:

  1. Marmoladę wymieszać razem z musztardą i cukrem.
    Następnie nożem naciąć skórę od goleni, delikatnie oderwać skórę od szynki.
    Tłuszcz naciąć w kratkę i w każdy otwór włożyć po goździku po czym posmarować całość glazurą.
    Wstawić szynkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 2 godzin.
    W trakcie smarować jeszcze kilka razy glazurą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *