Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w cieście

Składniki:

  • 50 dkg oczyszczonych odwłoków dużych krewetek
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • olej do głębokiego smażenia

    Marynata:

  • 1 łyżka zielona pokrojona cebula
  • 1 łyżka czerwonego wina
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Składniki marynaty wymieszać. Krewetki umyć i osuszyć, zalać marynatą, odstawić do lodówki na 30 minut. Jajka zmiksować, dodać mąkę, wymieszać. W rondlu rozgrzać olej, obsączone z marynaty krewetki moczyć w przygotowanym cieście, smażyć na złoty kolor.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *