Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szybka zupa z soczewicy

 

Składniki:

  • puszka soczewicy – zielonej
  • kostka rosołowa
  • łyżka przecieru pomidorowego (niekoniecznie)
  • 1 marchewka
  • seler (kawałeczek}
  • ziemniaki
  • pietruszka
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • czosnek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Warzywa obrać i pokroić w kostkę i podgotować 15 minut z kostką rosołową. Dodać soczewicę doprawić  solą, pieprzem wrzucić kilka ziarenek ziela angielskiego i listek laurowy oraz ząbek lub dwa czosnku(i przecier).Gotować ok. 15 minut.
    Można podawać tak lub dodać kleks śmietany.
    Ekspresowa smaczna i niepowtarzalna. Polecam

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Renata Krygiel

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *