Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliatelle z farszem z szynki i groszku

Składniki:

  • 2 łyżki gruboziarnistej soli
  • 300g zielonego groszku
  • 60 g masła
  • 1 posiekana cebula
  • 150 g szynki
  • 500g tagliatelle
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki startego parmezanu

    Sposób wykonania:
    Groszek zalać 3 litrami osolonego wrzątku  i gotować kilka minut po czym odcedzić i odstawić na bok.
    Następnie na rozgrzane masło wrzucić posiekaną cebulę i szynkę, trzymać na ogniu ok. 5 minut.
    Po tym czasie dorzucić groszek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować kolejne 5 minut.
    W między czasie ugotować makaron w osolonej wodzie po czym go odcedzić i polać sosem.
    Przed podaniem posypać serem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Olga B

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *