Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne z ricottą

Składniki:

  • 200 ml pełnotłustego mleka
  • 250 g ricotty 
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka zmielonego cynamonu
  • 2 łyżki gruboziarnistej soli
  • 500 g penne
  • sól
  • biały pieprz

    Sposób wykonania:
    Mleko podgrzać po czym dodać do niego cukier, cynamon, ricottę oraz szczyptę soli i pieprzu.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstał gładkie krem.
    W między czasie w 3 litrach osolonego wrzątku ugotować pene według przepisu na opakowaniu.
    Następnie makaron odcedzić i polać sosem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Ilona M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *