Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Motylki w letnim sosie

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka sproszkowanej czerwonej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 kg pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka kaprów
  • 6 liści bazylii
  • 450g makaronu motylki
  • 60 g mozzarelli
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzanej oliwie przesmażyć czosnek po czym dodać paprykę oraz pomidory przekrojone na połówki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, trzymać na ogniu ok. 10 minut pod przykryciem.
    Po tym czasie dodać kapary oraz bazylię gotować jeszcze ok. 5 minut.
    W między czasie ugotować makaron w osolonej wodzie po czym go odcedzić i dodać do makaronu razem z mozzarellą pokrojoną w kostkę.
    Całość delikatnie przemieszać.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Weronika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *