Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki wieprzowe Wiktora

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 3 cebule
  • 5 łyżek mąki
  • 5 łyżek masła
  • 5 łyżek oleju
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Mięso pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem po czym oprószyć je mąką wymieszaną z pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
    Następnie cebulę pokroić w krążki, które oprószyć solą i razem z kotletami położyć na ruszcie.
    Skropić całość olejem piec około 20 minut.
    Upieczoną cebulę zdjąć i położyć na kotletach tuż przed podaniem razem z kawałkiem masła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *