Sos z sera owczego
Sos z sera owczego4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 łyżeczka masła
- ½ szkl oleju
- 10 dag sera owczego
- 4 łyżki posiekanych orzechów
- 3 ząbki czosnku
- kilka listków bazylii
- szczypta majeranku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Obrany czosnek, listki bazylii oraz sól dokładnie zmiksować na gładką masę.
Nie przerywając mieszania dodać stopniowo ser, orzechy oraz masło.
Na koniec wlać jeszcze olej.
Miksować do uzyskania gładkiego sosu.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 14, luty 2012 09:34
- Teresa Kramarczyk
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny