Sos tatarski Ilony
Sos tatarski Ilony4.74 out of 5 based on 180 voters.
Składniki:
- majonez 100 ml
- jogurt naturalny 150 ml
- marynowane grzybki 12 dag
- ogórki korniszony 10 dag
- sok z cytryny 1 łyżeczka
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Korniszony i marynowane grzybki należy drobno posiekać, dodać do nich
jogurt, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, a
następnie dokładnie wymieszać. Sos najlepiej podawać do mięs pieczonych
oraz wszelkich wędlin.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 16, grudzień 2009 08:21
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny