Składniki: marynowane grzybki posiekany koperek korniszony 1 puszka konserwowej kukurydzy sól 1/2 szklanki majonezu 1 łyżka musztardy cukier Sposób wykonania: Grzyby i kukurydzę odsączyć z zalewy a korniszony pokroić w kostkę. Dodać majonez oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.
Tag: marynowane grzybki
Sałatki
Sałatka z cielęciną z ziemniakami
by Paweł Łojek • • 0 Comments
Składniki: 30 dag pieczeni cielęcej 2 ziemniaki ugotowane 10 dag selera korzeniowego 5 dag marynowanych grzybków 5 dag marynowanych śliwek 1 cebula sól pieprz Sos: 1 słoik majonezu 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka natki pietruszki cukier sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę pokroić w paski, grzyby i śliwki w kostkę a…