Składniki:
- szparagi w zalewie 1 puszka
- pasztet drobiowy 20 dag
- oliwa 1 łyżka
- cebula czerwona 1 sztuka
- ogórek korniszony 1 sztuka
- marynowane grzybki 5 sztuk
- liście sałaty
- ogórek zielony 1 sztuka
- pomidor 1 sztuka
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Szparagi należy odsączyć i osuszyć. Pasztet należy włożyć do miseczki,
dodać do niego oliwę, posiekaną cebulę, grzybki i ogórka. Wszystko
dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry szynki
należy rozłożyć i rozsmarować na nich krem, na każdym z plastrów kłaść
po 2- 3 szparagi i zwinąć. Ruloniki szynki należy kłaść na półmisku
wyłożonym sałatą. Ozdobić natką pietruszki, kawałkami pomidora i ogórka.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos