Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łososiowa przystawka

Składniki:

  • ogórki świeże małe 6 sztuk
  • wędzony łosoś 4 plastry
  • sok z cytryny 1/2 sztuki
  • sól
  • natka pietruszki
  • zielenina

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki należy dokładnie umyć, obrać ze skórki, usunąć z nich pestki i
    posypać odrobinę solą. Odłożyć na ściereczkę w celu odsączenia nadmiaru
    soku. Łososia należy rozdrobnić, posiekać, wymieszać z sokiem z cytryny.
    Tak rozdrobnionego łososia należy włożyć do łódeczek z ogórka, przybrać
    natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *