Składniki:
- tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
- ryż sypki 2 szklanki
- cebula czerwona 2 sztuki
- pomidory bez skórki 3 sztuki
- sałata 6 liści
- zielenina
- keczup 3 łyżki
- olej 2 łyżki
- sok z cytryny 2 sztuki
- cukier puder 1 łyżeczka
Sposób przyrządzenia:
Z keczupu, oleju, soku z cytryny oraz cukru pudru przygotować należy
zalewę. Tuńczyka należy odsączyć z sosu, ryż połączyć z przygotowaną
wcześniej zalewą, dokładnie wymieszać i dodać tuńczyka. Drobniutko
posiekać cebulę, również dodać, podobnie pomidory, wszystko dokładnie
wymieszać. Do salaterki wkładamy liście sałaty, wykładamy na nie
sałatkę, wstawiamy do lodówki w celu schłodzeniaPrzepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos