Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sardynki w sosie

Składniki:

  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • ryż sypki 2 szklanki
  • cebula czerwona 2 sztuki
  • pomidory bez skórki 3 sztuki
  • sałata 6 liści
  • zielenina
  • keczup 3 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • sok z cytryny 2 sztuki
  • cukier puder 1 łyżeczka

    Sposób przyrządzenia:
    Z keczupu, oleju, soku z cytryny oraz cukru pudru przygotować należy
    zalewę. Tuńczyka należy odsączyć z sosu, ryż połączyć z przygotowaną
    wcześniej zalewą, dokładnie wymieszać i dodać tuńczyka. Drobniutko
    posiekać cebulę, również dodać, podobnie pomidory, wszystko dokładnie
    wymieszać. Do salaterki wkładamy liście sałaty, wykładamy na nie
    sałatkę, wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia,

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *