Sos pieczarkowy Alicji
Sos pieczarkowy Alicji 4.67 out of 5 based on 135 voters.
Składniki:
-
• 20 dag pieczarek
• cebula
• 4 dag masła
• 1 szkl. wody
• ½ szkl. śmietany
• sól
• pieprz
• 1 łyżka mąki
• maggi
Sposób wykonania:
Pokroić pieczarki, które smażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekana cebulę.
Gdy cebula się zaszkli podlać odrobiną wody i dusić do miękkości, wówczas dodać śmietanę wymieszaną z mąką.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz maggi.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy pieczarkowe
- Opublikowano: poniedziałek, 29, listopad 2010 08:54
- Alicja Mikołajek
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny