Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka kapustą z boczkiem i kiełbasą

 

Składniki:

  • ¼ główki kapusty
  • 25 dag wędzonego boczku
  • 3 cebule
  • 50 dag cienkiej kiełbasy
  • łyżka oleju
  • strąk czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • suszone zioła

 

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym boczek pokroić w plastry, cebulę i kiełbasę pokroić w plasterki a paprykę w kostkę.
    Wszystkie składniki ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Całość oprószyć przyprawami i ziołami.
    Następnie podlać odrobiną wody i wstawić do rozgrzanego piekarnika  na około 60 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *