Sos orzechowy Lidii
Sos orzechowy Lidii 4.65 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- ½ szkl orzechów laskowych
- 1 cebula
- ½ cytryny
- 1 szkl bulionu warzywnego
- 1 ząbek czosnku
- 50 mkl śmietany
- szczypta mielonej papryki
- sól
- pieprz
- cukier
Sposób wykonania:
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać po czym dodać do nich paprykę, sól oraz pieprz.
Całość zalać bulionem i postawić na małym ogniu.
Dodać jeszcze sok z cytryny oraz posiekane orzechy.
Na koniec doprawić jeszcze cukrem i zabielić śmietaną.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 14, luty 2012 09:27
- Lidia Bieńko
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny