Sos miodowo-winny do ryb
Sos miodowo-winny do ryb 4.65 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 1 cebula
- łyżka masła
- kieliszek czerwonego wina
- 1 łyżka miodu
- imbir mielony
- cytryna
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas podlać ją winem i dusić do miękkości cebuli.
Całość dokładnie rozetrzeć.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, miodem oraz sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 13, grudzień 2011 09:09
- Mariola
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny