Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w winnym sosie

Składniki:

    •    30 dag filetów śledziowych matiasów
    •    kawałek pora
    •    1 cebula
    •    łyżka masła
    •    kieliszek czerwonego wina
    •    1 łyżka miodu
    •    imbir mielony
    •    cytryna
    •    sól
    •    pieprz

    Sposób wykonania:
    Śledzie pokroić na kawałki.
    Następnie cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas podlać ją winem i dusić do miękkości cebuli.
    Całość dokładnie rozetrzeć.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, miodem oraz sokiem z cytryny.
    Powstałym sosem polać śledzie.
    Na sam koniec posypać pokrojonym porem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *