Sos cebulowy Krystyny
Sos cebulowy Krystyny 4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- ½ szkl bulionu warzywnego
- 2 cebule
- ½ szkl śmietany
- ½ szkl białego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją bulionem.
Dokładnie wymieszać.
Następnie dodać posiekaną cebulę oraz wlać wino.
Trzymać na ogniu około 20 minut.
Po tym czasie przetrzeć przez sito i dodać śmietanę.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 23, grudzień 2011 11:39
- Krystyna Cedro
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny