Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos beszamelowy-wariacje na temat II

1)Składniki:

  • sos beszamelowy ( patrz przepis; "sos beszamelowy-przepis ilustrowany)
  • 100g papryki konserwowanej
  • natka pietruszki
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzenia:
Paprykę zmielić, połączyć z sosem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić cukrem do smaku.
2).Składniki:

  • sos beszamelowy
  • 1-2 świeże ogórki
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżki ketchupu
  • koperek
  • kurkuma

Sposób przyrządzenia:
Ogórki obrać ze skórki, usunąć pestki, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Podsmażyć na maśle razem z ketchupem. Połączyć z sosem i posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku.
3).Składniki:

  • sos beszamelowy
  • 2-3 łyżki tartego chrzanu
  • skórka pomarańczowa
  • sok z cytryny
  • sok z pomarańczy

Sposób przyrządzenia:
Sos połączyć z chrzanem i skórką z pomarańczy. Sok z cytryny i pomarańczy dodajemy do smaku.
4).Składniki:

  • sos beszamelowy
  • 1 jabłko ( kwaśne )
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • sok z cytryny
  • sok z pomarańczy
  • 20g rodzynek

Sposób przyrządzenia:
Jabłko obrać ze skórki, usunąć gniazdo nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Połączyć z sosem, chrzanem i opłukanymi rodzynkami. Dodać sok z cytryny i pomarańczy do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *