Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos beszamelowy-wariacje na temat I

1). Składniki:

  • sos beszamelowy ( patrz przepis: "sos beszamelowy-przepis ilustrowany")
  • 50g orzechów włoskich bez łupin
  • 50g ketchupu
  • curry i imbir do smaku

Sposób przyrządzenia:
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać połączyć z sosem i ketchupem. Dodać imbir i curry do smaku.
2).Składniki:

  • sos beszamelowy
  • 3-4 łyżki ketchupu
  • koperek

Sposób przyrządzenia:
Sos połączyć z ketchupem i posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku.
3). Składniki:

  • sos beszamelowy
  • 80g pieczarek
  • 1 cebulka
  • 1 łyżka masła
  • koperek
  • curry

Sposób przyrządzenia:
Pokrojone pieczarki usmażyć na maśle razem z cebulką. Połączyć z sosem, dodać posiekany koperek i doprawić.
4).Składniki:

  • sos beszamelowy
  • 1 banan
  • 50g szynki
  • curry do smaku

Sposób przyrządzenia:
Banan zmielić razem z szynką, połączyć z sosem, doprawić curry do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *