Sos żurawinowy na winie
Sos żurawinowy na winie 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 30 dag żurawin
- 6 dag cukru
- 3 g cynamonu
- 15 g chrzanu
- 60 ml czerwonego wina
- szczypta soli
Sposób wykonania:
Żurawiny sparzyć wrzątkiem po czym przetrzeć je przez sito, wówczas dodać do nich cukier i doprowadzić do wrzenia.
Następnie zestawić z ognia i odstawić do ostygnięcia po czym dodać wino, chrzan oraz cynamon.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sola.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 04, listopad 2011 13:22
- Ewelina Dmowska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny