Sos śmietanowy z borowikami
Sos śmietanowy z borowikami 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 2 średnie cebule
- 800 ml śmietanki 30%,
- masło
Sposób wykonania:
Cebulę posiekać a borowiki pokroić na mniejsze kawałki po czym razem przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym wlać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Gotować jeszcze na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 12, maj 2011 17:14
- Wanda Troć
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny