Solidny krupnik
Solidny krupnik 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 3 łyżki masła
- 1 kg chudej jagnięciny
- sól
- pieprz
- 2 cebule
- 1 szkl kaszy jęczmiennej
- 3 łodyżki selera naciowego
- 3 szkl posiekanej natki pietruszki
- liść laurowy
- 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 6 szkl wody
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle smażyć jagnięcinę około 7 minut po czym oprószyć ją solą oraz pieprzem i odstawić na bok.
Na tej samej patelni zarumienić posiekaną cebulę.
Wówczas ponownie włożyć mięso, kaszę, seler, natkę pietruszki, wodę oraz przyprawy.
Całość doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 2 godzin.
- Szczegóły
- Kategoria: Krupnik
- Opublikowano: piątek, 01, luty 2013 10:54
- Klaudia Pisarek
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa