Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kurczaka z parmezanem

Składniki:

  • łyżka oliwy z oliwek
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 6 szkl bulionu z kury
  • 250 g makaronu tortellini z serem
  • 2 szkl mrożonej mieszanki warzywnej
  • 2 szkl posiekanego gotowanego kurczaka
  • łyżeczka ulubionej mieszanki ziół
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • starty parmezan

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas wlać bulion i dodać tortellini, mieszanką warzywną oraz posiekanego kurczaka.
Dodać ulubione zioła oraz pieprz do smaku.
Gotować na małym ogniu do miękkości makaronu.
Powinno to zająć 5-10 minut.
Przed podaniem posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *