Ryba z bazylią.

963
com_content.article
(Oddano 226 głosów z średnią 4.74 z 5)
Ryba z bazylią.4.74 out of 5 based on 226 voters.


Skład:

  • filety z dorsza albo innej ryby (ostatnio zakochałam się w rybie pod tytułem panga, nie mam pojęcia, co to takiego, ale jest naprawdę dobra, delikatna)
  • cebula
  • pomidory
  • świeża bazylia (może być, rzecz jasna, suszona)
  • sól pieprz
  • sok z cytryny
  • masło

Ryba Z Bazylia

Sposób przyrządzenia:
Najpierw tradycyjnie rybę skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, obsypujemy pieprzem i obkładamy cebulą pokrojoną w krążki. Odstawiam na około pół godziny. Sparzone i obrane pomidory kroimy w plastry, kładziemy je na rybę, na to bazylia, zawijamy w folię (nie do kończ zawijamy) i do piekarnika.
Na koniec kładziemy trochę masła.
Można też rybę w ten sposób ugotować na parze, pewnie poddusić na patelni też, ale tego nie próbowałam.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi